Kariyer Günleri Kapsamında Üniversitemiz Genel Sekreteri Ahmet TÜFEKÇİ, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Mevlüt BALTA, Sağlık-Kültür ve Spor Daire Başkanı Mustafa AVCI ve Kütüphane ve Dökümantasyon Daire Başkanı Hıdır METİN, Öğrencilemizle Buluştu.

Yüksekokulumuz “I. Kariyer Günleri” kapsamında düzenlediği etkinlikte Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Genel Sekreteri Ahmet TÜFEKÇİ, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Mevlüt BALTA, Sağlık-Kültür ve Spor Daire Başkanı Mustafa AVCI, Kütüphane ve Dökümantasyon Daire Başkanı Hıdır METİN, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Seyit YILDIRIM’ı ağırladı.10 Mayıs 2012 Perşembe günü gerçekleştirilen etkinliğe Yüksekokulumuz akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.
Etkinlik öncesinde Yüksekokul müzik grubu Grup Hacıbaba tarafından kısa bir müzik dinletisi gerçekleştirildi.
Genel Sekreter Ahmet TÜFEKÇİ, söz alarak yaptığı konuşmasında Grup Hacıbaba’ya teşekkür ederken isimlerinden dolayı “Bu yörenin insanı olarak bana dağ sorsalar ilk aklıma gelen Hacıbaba Dağı ve Karadağ olur.” diyerek sözlerine başladı, kısaca kendini tanıttıktan sonra, “Genel Sekreterlik idarenin başıdır. Bünyesinde 8 tane Daire Başkanlığı vardır. Bunlar Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı, Kütüphane ve Dökümantasyon Daire Başkanlığı, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı, Personel Daire Başkanlığı, Sağlık-Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı ve Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığından oluşmaktadır.” diyerek Genel Sekreterlik hakkında bilgi verdi daha sonra öğrencilere nasihatlerde bulunan Ahmet TÜFEKÇİ; “Kendini yetiştirdiğin, azmettiğin sürece başarılmayacak hiçbir şey yoktur. Hayatın her kademesinde hayat tekrar başlar, önemli olan bu kademelere hazır olmaktır. Hedef koymak ve bu hedefe ulaşabilmek için çok çalışmanız gerekir. İnandığınız konuda mücadele etmeniz gerekir. Sonra farkındalık oluşturmanız, bunu iyi anlatmanız ve bu alanda insanları ikna etmeniz, bunu faaliyete geçirmeniz, daha sonra da bu kurumsallaştırmanız gerekir. Sonuç alabilmek için pes etmemeniz gerekir.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.
            Ardından Üniversitemiz Daire Başkanları söz alarak önce Sağlık-Kültür ve Spor Daire Başkanı Mustafa AVCI, kendini tanıtarak devam ettiği konuşmasında; “Sağlık-Kültür ve Spor Daire Başkanlığı; sağlık, kültür, sosyal sorumluluk, spor, yemek hizmeti, burs, kısmi zamanlı çalışan öğrenciler gibi konularda hizmet vermektedir. Kongreler, Sempozyumlar, Konferanslar düzenlemektedir. 9 Personelimiz bulunmaktadır, Alan genişledikçe hizmet edecek personel sayısıda artacaktır.” diyerek Sağlık-Kültür ve Spor Daire Başkanlığı hakkında bilgi vererek sözlerini sonlandırdı.
            Öğrenci İşleri Daire Başkanı Mevlüt BALTA, söz alarak “Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı, adı üzerinde öğrenci işlerini, kayıt yapma, erkek öğrencilerin askerlik işleri, burs-kredi takibi, not ilanı, not takibi, diplomaların basımı ve dağıtımı gibi konularda faaliyet gösterir.” diyerek Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı hakkında bilgi vererek sözlerini sonlandırdı.
Son olarak Kütüphane ve Dökümantasyon Daire Başkanı Hıdır METİN, söz alarak “Üniversitemiz Kütüphanesiyle ilgili ve öğrencilerin dile getirdiği en büyük sorun güncel kitapların bulunamaması, imkan dahilinde bu kitaplar alınacaktır. Bilgi almak isteyenlere özel kütüphane tanıtımı yapılacaktır. Ülke nüfusunun %40’ı kitap okumuyor. Kitap okuma alışkanlığı küçük yaşta başlamalı, biz okumuyorsak bile çevremizdeki gençlere kitap hediye etmeli, okuma alışkanlığı kazanmasına yardımcı olmalıyız. Okumadan kendimizi yetiştiremeyiz. Hangi alanda olursak olalım kendimizi geliştirmek için okumamız gerekir.” diyerek Kütüphane ve Dökümantasyon Daire Başkanlığı hakkında bilgi vererek sözlerini sonlandırdı.

Daire Başkanlarımız sözlerinin sonlarında öğrencilerin sorularını soru cevap şeklinde cevaplandırarak etkinlik sona erdi.