Kariyer Günleri Kapsamında Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Kemal ESENGÜN Yüksekokulumuz Öğrencileriyle Buluştu.

Yüksekokulumuz “I. Kariyer Günleri” kapsamında düzenlediği etkinlikte Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof Dr. Kemal ESENGÜN’ü ağırladı. 3 Mayıs 2012 Perşembe günü gerçekleştirilen etkinliğe Yüksekokulumuz akademik ve idari personeli ile çok sayıda öğrenci katıldı. Etkinlik öncesinde Yüksekokul müzik grubu tarafından kısa bir müzik dinletisi gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Kemal ESENGÜN, Kazım Karabekir Meslek Yüksekokulu öğrencileri ile biraraya gelmekten büyük mutluluk duyduğunu söyleyerek başladığı konuşmasında, öğrencilere üniversite hayatının katlanılabilir zorluklarından ve öğrencilerin sorumluluklarından bahsetti. İnsanların ailelerine, topluma ve kendilerine karşı sorumlulukları olduğunu vurgulayan Prof. Dr. ESENGÜN, bu sorumluluklarının farkında olan bireylerin hayatta daima başarılı olduklarını söyledi.

Prof. Dr. Kemal ESENGÜN, öğrencilere “Mutlu yaşamak istiyorsanız kendinizle barışık yaşamak zorundasınız, mutlu olmak başarılı olmak sizin elinizde eğer siz birey olarak kendinizi başarılı bir birey haline dönüştürürseniz özgüveniniz artarsa hayata pozitif bakmaya başlarsınız. Mutlu olmanın en güzel yolu budur. Hayata pozitif bakmaktır. Bunun için mutlu bir insan olmak için, sevgi dolu olmanız lazım, saygı dolu olmanız lazım. Birbirlerinizle olan ilişkilerinizde sevgiye saygıya dayalı ilişkiler kurabilmelisiniz. Özellikle bu yaşadığımız coğrafyanın öyle bir özelliği var. Konya Karaman bu coğrafya, bu topraklar Mevlana’nın, Yunus Emre’nin hamuruyla yoğrulmuş topraklardır. Mevlana da ne var hoşgörü var, sevgi var. Siz buradan mezun olduktan sonra memleketinize ailenize döndüğünüzde bu sevgiyi ve hoşgörüyü oraya götürebilmelisiniz” diye konuştu.

Prof. Dr. Kemal ESENGÜN, öğrencilere hem üniversite hem de iş hayatıyla ilgili çeşitli tavsiyelerde bulunarak sözlerini tamamladı.

Kazım Karabekir Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin sorularının cevaplandırılması ardından etkinlik sona erdi.