Kazım KARABEKİR Paşa'nın Kızı Timsal KARABEKİR Yüksekokulumuzda

Kazım Karabekir Kaymakamlığı, Kazım Karabekir Belediyesi ve Kazım Karabekir Meslek Yüksekokulunun katkılarıyla düzenlenen söyleşiye Kazım KARABEKİR Paşamızın kızı Timsal KARABEKİR konuşmacı olarak katıldı. Düzenlenen söyleşide İlçemiz Kaymakamı Aziz Oğuz AL ,  İlçemiz Belediye Başkanı Ali İhsan ALANLI, Yüksekokulumuz Müdürü Öğr. Gör. Abdülbaki PINAR, ilçe protokolü, öğretim elemanları, çok sayıda vatandaş ve öğrenciler katıldı.

Kazım Karabekir Paşa Vakfı kurucularından Timsal KARABEKİR, Kazım KARABEKİR Paşa’nın arşivinden fotoğraflar ile gerçekleştirdiği sunumunda; Kurtuluş Savaşı yıllarında birçok zorluğun yaşandığını, Ermenilerin değil, Türklerin kendi öz vatanında soykırım ve esaret yaşadığını dile getirdi.

KARABEKİR; Çanakkale Savaşı ile ilgili anekdotlardan bahsederken, 57. Alay’ın tamamen şehit edildiğini, o esnada Seyid Onbaşı’nın boyuna kilosuna bakmadan 276 kiloluk  top mermisini sırtlayarak, adeta bir dev kesildiğini, Koca Seyid’in gücüyle bir İngiliz  zırhlısının batırıldığını ve Çanakkale Savaşı’nın kazanılmasında büyük bir rol oynadığını ifade etti.

Milli mücadele döneminin zorluklarına da değinen KARABEKİR, Anadolu’ya çıkan beş inanmış yürek; Mustafa Kemal ATATÜRK, Ali Fuat CEBESOY, Kazım KARABEKİR Paşa, Refet BELE ve Rauf ORBAY’ın  Amasya Genelgesi’ni imzaladıklarını, bunu duyan İngilizlerin; Mustafa Kemal’in tutuklanmasını istediğini dile getirdi.

Söyleşide, Yüksekokulumuz öğrencileri tarafından seslendirilen  kahramanlık şiirleri okundu ayrıca Timsal KARABEKİR ile birlikte ‘’Türk Yılmaz’’ Marşı hep bir ağızdan söylenildi.

Söyleşinin sonunda Timsal Hanımefendi’ye çiçek, plaket ve çeşitli hediyeler İlçemiz Kaymakamı Aziz Oğuz AL, İlçemiz Belediye Başkanı Ali İhsan ALANLI ve Yüksekokul Müdürümüz  Öğr. Gör. Abdülbaki PINAR tarafından  takdim edildi. Büyük ilgi ve beğeni gören etkinlik katılımcıların hatıra fotoğrafları çektirmesi ile son buldu.