İstiklal Marşımızın Kabulu ve Çanakkale Programı

İstiklal Marşımızın kabulunün 93. Yılı ve Çanakkale Deniz Zaferinin 99. Yılı dolayısıyla Yüksekokulumuz Paşa Topluluğu tarafından ortak bir etkinlik düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlanan programda öğrenciler oratoryo şeklinde İstiklal Marşımızın 10 kıtasını okudu. Mehmet Akif ERSOY’un başta Çanakkale Şehitlerine olmak üzere çeşitli şiirlerinin okunduğu programda KMÜ Edebiyat Fakültesi’nden Arş.Gör.Sefa KAYA Mehmet Akif ERSOY’un hayatından kesitler sundu. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Karaman Şubesi üyesi Gazileri de anma programını onurlandırdı. Gaziler adına öğrencilere seslenen Şube Başkanı Kıbrıs Gazisi Behiç BAŞ gazilik hakkında bilgiler verdi.

İstiklal Marşının Kabulünü ve Çanakkale Programı'na Kazım Karabekir Kaymakamı Mehmet USLU, Belediye Başkanı Mustafa KOL, Kazım Karabekir Müftüsü Mehmet YORULMAZ katıldı. Etkinlik müftü tarafından yapılan dua ve katılımcılara günün anısına plaket verilmesi ile son buldu.